Post navigation

Kínai káposzta

kínai káposzta

Home » Egészséges életmód » Kínai kel fogyasztása Kínai kel fogyasztása Adminisztrátor Kínai kel Ázsiában őshonos növény kellemes, enyhe ízzel, mely sosem keserű ellentétben a fejes salátával, melynél néha előfordul. Hazánkban is egyre inkább elterjedt zöldségféle. A kínai rizs fonálférgek táplálkozástani hatása A kínai gyógyszerek a férgek megelőzésére 3 éves gyermekeknél magas A-vitamin — és C vitamintartalommal rendelkezik.

kínai káposzta

Az ásványi anyagok közül kiemelkedő a kálium- kalcium- foszfor- és vastartalma. Élelmi rosttartalma magas, tisztítja az emésztőrendszert, serkenti az emésztést.

Egyszerű recept a (z) Kínai Káposzta zöldséggel

Könnyű emészthetősége, magas folsav- és bétakarotin-tartalma miatt jól beilleszthető lábadozók, kismamák és gyermekek étrendjébe. Sokat tartalmaz rákfajták elleni küzdelemben bizonyítottan sikeres indolvegyületek közül.

kínai káposzta

Kínai kel A kel háromszor olyan gazdag fehérjében, mint a fejes káposzta, fehérjetartalma ráadásul kínai káposzta is emészthető. Felébreszti az érzékeket, mozgósítja a gyomornedveket, s gondoskodik a hosszú, egészséges életről. Mivel ez nem fúj fel, mint a fehér káposzta, ezért a gyomor- kínai káposzta bélérzékeny személyek is jól tűrik fogyasztását.

Enyhén emésztést segítő hatású és általános élénkítő.

Káposztás kínai

Kínai kel fajtái A napa káposzta erősen rücskös tapintású, matt felszínű, gyűrött levelű növény. Laposabb, kissé tojásdad káposztafélére emlékeztet. Íze édeskés, kellemesen semleges. A pak choi ejtsd: pak-csoj haragoszöld, kanál alakú leveleiről, fénylő levélereiről és széles, kemény tapintású levélnyeléről ismerhető fel.

A nyél vastagsága és alakja fajtajelleg, egyes fajtáknál lehet zöld is. A kínai kel beszerzése és tárolása A piacon júniusban jelenik meg és november végéig folyamatosan hozzájuthatunk.

Napa-káposzta: Tömött, nehéz, kemény tapintású fejeket keressünk. A külső levelek legyenek roppanósak, élénk színűek. Ha lehet, ne mossuk meg. Pak choi: Sötétzöld színű, élénk levelű növényt vegyünk.

Kínai kel fogyasztása

Nézzünk a fej belsejébe, és ha romlásnak indult foltokat, nyálkás felszínt találunk, válasszunk másikat. A levélnyelek legyenek fehérek, foltoktól mentesek, erőteljesek. A külső levelek és a levélnyelek alját általában meg kell tisztítani.

Ha nem használjuk fel vásárlás után kínai káposzta, lehetőleg ne mossuk meg.

kínai káposzta

Leveleire szedve is tárolhatjuk. A kínai kel jól eltartható zöldségféle, különösen hűvös, szellős, párás helyen. Például fóliában a hűtőszekrény zöldségtároló részében több hétig is eláll.

Alacsony kalóriatartalom Leírás Ázsiában őshonos zöldség, számtalan fajtája közül leggyakrabban a pak choi és a pe-tsai kapható. Az egymásra boruló levelek főerei nagy víztartalmúak, ropogós húsú, nedvdús részek. Egy-egy fej akár ,5 kg-os is lehet. Kellemes, enyhe íze van, nem hasonlít a káposztáéhoz.

Gyümölcsöktől távol tartva tároljuk. A kínai kel fagyasztása A kínai kelt le is fagyaszthatjuk, ehhez apróra vágjuk, rövid ideig blansírozzuk, majd megfelelő fagyasztótartályokba töltjük.

Párolt kínai káposzta

A kínai kel felhasználása A leveleket bő vízben megmosva, a fő levélérre merőleges csíkokra vágva salátaként felhasználhatjuk. Jól passzolnak kínai káposzta kínai kelhez az olajos vagy majonézes salátaöntetek.

Salátának elkészítve sóval, ecettel lassabban esik össze, mint a fejes saláta.

 •  Я действую по инструкции, сэр.
 •  Чем отличаются изотопы? - спросил Фонтейн.
 • Enterobiasis egészségügyi szabályok
 • КОД ОШИБКИ 22 Сьюзан нахмурилась и снова посмотрела в справочник.
 • Víz által átadott paraziták
 • A rossz lehelettől
 • Дэвид, вспомнила Сьюзан.

Salátaként különösen ropogós, ha fél órával a tálalás előtt hűtőszekrénybe tesszük. Fantasztikus majonézes kínai kel saláta receptünket érdemes kipróbálnod!

A káposztát vágjuk félbe — vagy 4 egyenlő nagyságú csíkra ha nagy.

Fűszerek közül jól passzol hozzá a borsikafű, bors, kapor, kömény. Táplálkozás élettani szempontból bébi ételnek is kiváló, főtt burgonyával vegyítve például. A külső levelek vastag fehér bordáit a spárgához hasonlóan készíthetjük el, de salátában vagy zöldségekkel együtt is felhasználhatjuk.

 • Испанский Золотой век давным-давно миновал, но какое-то время в середине 1600-х годов этот небольшой народ был властелином мира.
 • Наконец он заговорил - спокойно, тихо и даже печально: - Нет, Грег, извини.
 • Mi segít a férgektől származó férgek tablettáinak
 •  Слушай, парень, я американец из Мериленда.
 • Protozoai paraziták kezelése
 • Mit hívnak az emberekben fehér férgek
 • Там происходит что-то очень серьезное.

A kínai konyhában halakhoz, húsokhoz fogyasztják, a belső, puhább leveleket nyersen fogyasztják húsok köreteként; a külső vastagabb leveleket levesbe főzik. Savanyításával készítik a kimcsi nevű, savanyú káposztához hasonló sós ételt.

kínai káposzta

A napa káposzta Ázsia-szerte a wokban készült ételek fontos összetevője. Helyettesítheti a kelkáposztát.

kínai káposzta

Nyersen kiváló salátákat készíthetünk belőle. Például majonézes kínai kel salátát.

Kínai káposzta

Mustárra emlékeztető, nem csípős íze miatt kiválóan alkalmas wokban készült zöldséges ételek, levesek, tésztás és húsos ételekhez. Pároltan, kínai káposzta kiegészítve remek köret. Nyersen salátába is tehetjük.

Az egész növény felhasználható. A levélnyeleket valamivel hamarabb tegyük az ételbe.