Szívféreg fertőzöttség

Szivfereg szunyog

Tartalom

  Leishmaniózis Dirofiláriózis szívférgesség, Heart Worm Disease A dirofiláriózis, más néven szívférgesség kutyáink nem lebecsülendő megbetegedése, amely elsősorban a déli országokban, Spanyolországban, Olaszországban, Franciaországban, Portugáliában és Görögországban fordul elő. Európában egyedi esetek Magyarországról és Tessinből svájci kanton ismertek.

  paraziták a gyomorban élő embereknél

  A dirofilárózist egy féreg Dirofilaria immitis okozza, amely 30 cm hosszúra nőhet és a kutya tüdőartériájában, valamint a szívben telepszik meg. A féreg köztigazdája a dalos szúnyog Culex pipiens valamint más szúnyogalfajok.

  gyógyszerek emberi paraziták megelőzésére

  Kórokozó: Szivfereg szunyog immitis szívféreg Terjesztő: Dalos szúnyog Culex pipiens és más szúnyogfajták A fertőzés és az első tünetek megjelenése közötti idő: kb. A fertőzöttség a szív és a tüdő működési zavarához vezet, ennek következtében légszomj, idült köhögés, testsúlyvesztés, teljesítménycsökkenés és vérszegénység, valamint máj- szivfereg szunyog vesekárosodás léphet föl.

  A betegség halálos kimenetelű lehet, ha a szívgyengeség máj- és veseelégtelenséget vált ki. A fertőzött kutya kezelése rendkívül nehéz.

  férgek gyermekek előtt